Skip links
Vraag er een om er een te worden

Kennismaken

Eerste kennismaking

Ad

Voorzitter

Ad is sinds 2021 voorzitter van de loge. Dit betekent dat hij alle vergaderingen voorzit en toezicht houdt op wat de loge bezighoudt.

Rob

Secretaris

Rob sinds 2022 secretaris. Hij is verantwoordelijk voor het secretariaat van de loge, waaronder o.a. het aanmelden van nieuwe leden.

Mario

Voorlichter

Je eerste kennismaking zal via de voorlichter gaan. Mario is sinds 2017 voorlichter en helpt je op weg in de aanmelding. Hij is ook beschikbaar voor al je vragen.

Vraagbaak

Veelgestelde vragen

De Orde en onze loge laat alleen mannen toe. Het onder mannen samenzijn is weer eens wat anders en de vrouw heeft een speciale rol in je eigen leven. Dat betekent niet dat we ervan overtuigd zijn dat vrouwen geen vrijmetselaar kunnen zijn! Er is een mannen en vrouwen loge in Zwolle en is er de loge Aletheia van de Orde van Weefsters.

Je zet zelf de stap om je aan te melden, je hoeft niet gevraagd te worden. Als je op een open dag, -ritueel of -comparitie komt kun je de sfeer proeven en zien of het bij je past. Het staat je altijd vrij om je weer terug te trekken uit het proces en het erbij te laten, of later weer op te pakken.

De vrijmetselarij biedt symboliek aan die je zelf mag interpreteren en toepassen. Door de inwijdingen wordt de symboliek je gegeven en daarna mag je aan de slag om te onderzoeken wat het voor je betekent. Op deze manier is symboliek en de symbolen voor iedereen iets anders maar stelt het ons wel in staat om dezelfde taal te spreken.

Lees op de website van loge La Vertu meer over symboliek.

De term loge wordt voor veel zaken gebruikt. Het is de groep vrijmetselaars die samenkomen, de vereniging en het gebouw. Alle leden zijn lid van de vereniging en we hebben een voorzitter, secretaris, penningmeester en algemene bestuursleden.

Stuur ons een bericht

We horen graag van je